Thursday, October 28, 2010

Excuesie Barcelona

Orasul de pe coasta Mediteranei este locul ideal pentru o vacanta de vara. Plin de viata si relaxat in acelasi timp, Barcelona iti trezeste simturile si ti le incanta la fiecare pas.Barcelona este capitala Cataloniei (comunitate autonoma din nord-estul Spaniei) si este al doilea oras ca marime al Spaniei, dupa Madrid. Situat pe coasta Mediteranei, la 160 km sud de lantul muntos Pirinei, care reprezinta granita cu Franta, orasul adaposteste aproximativ 1,6 milioane de locuitori .
Parcul Guell este o gradina cu elemente arhitectonice deosebite, situata in partea superioara a colinei El Carmel in districtul Gracia al Barcelonei, Catalonia, Spania. A fost proiectat de arhitectul Antonio Gaudi si construit intre anii 1900 - 1914. Se afla din 1984 printre locurile din patrimoniul mondial UNESCO.
Sagrada Familia (Sfanta Familie) este o uriasa biserica din  Barcelona . Imensa cladire este inca neterminata, desi se lucreaza la ea inca din 1882. Aceasta este finantata din bani publici, cum se obisnuia in Evul Mediu. Numele oficial este Temple Expiatori de la Sagrada Família (in catalana). Catedrala ce seamana cu un urias castel de nisip  uimeste turistii atat arhotectonic cat si din punct de vedere cromatic.
Ramblas, cea mai cunoscuta strada din Barcelona, plina de magazine, statui umane, pasari de vanzare, terase si oameni este populata chiar si la ora 4 dimineata. Viata in Barcelona este o combinatie bizara intre forfota urbana si calmul catalan.
Barcelona se lauda cu unele din cele mai frumoase cladiri din lume, acest lucru datorandu-se in mare parte marelui Gaudi (Antoni Placid Guillem Gaudi i Cornet – arhitect spaniol apartinand curentului modernist ce a trait intre anii 1852 – 1926 si care s-a remarcat prin stilul sau unic si designurile individualiste)

Aquarium Barcelona este al doilea obiectiv turistic ca numar annual de vizitatori. Se afla in zona moll d'Espanya del Port Vell, pe malul Marii Mediterane. La Aquarium sunt 35 de bazine care adapostesc peste 11.000 de animale marine si 450 de specii diferite reprezentative pentru Mediterana. Vizitatorii se pot aventura prin tunelul cu rechini, inconjurati fiind de apa si animale acvatice letale. 

No comments:

Post a Comment